top of page
Search

Inloopavond over pijpleiding Defensie op 25/1 in Enspijk

We hebben het een tijd geleden al gedeeld via onze Socials maar hierbij nogmaals het bericht ter info en herinnering.


Defensie gaat een pijpleiding van 67 kilometer vervangen tussen Klaphek en Best. Om alle inwoners langs het traject te informeren organiseert Defensie inloopavonden over de bestaande pijpleiding die in 1954 is aangelegd en aan vervanging toe is.


Het ondergrondse pijpleidingennetwerk is van groot belang om brandstof naar militaire vliegvelden te vervoeren. Pijpleidingen worden gezien als een duurzame manier om kerosine te transporten. In de afgelopen jaren is de behoefte aan kerosine bij Defensie en haar NAVO-bondgenoten toegenomen. Defensie zal de diameter van de nieuwe pijpleiding vergroten van 17 centimeter naar 28 centimeter. Voor een grotere pijpleiding wordt ook een betere plek gezocht. Zo worden dekkingsmanco’s, waar de pijpleiding niet diep genoeg ligt volgens de wettelijke eisen, opgelost.


In de gemeente West-Betuwe wordt de pijpleiding vervangen en verplaatst. Hoe de pijpleiding uiteindelijk loopt, staat nog niet vast. Een nieuwe ligging valt binnen het zoekgebied zoals op het kaartje (elders in deze krant) aangegeven. Met perceeleigenaren in Enspijk, Beesd, Waardenberg, Tuil, Haaften en Hellouw waar de pijpleiding in de grond ligt of komt te liggen, worden later dit jaar keukentafelgesprekken gestart. De inloopavond wordt gebruikt om uitleg te geven over de onderzochte alternatieven en verder wil Defensie graag in gesprek met geïnteresseerden.


Volgende week wordt de concept-Notitie Reikwijdte en Detailniveau (cNRD) gepubliceerd in de Staatscourant en aansluitend in huis-aan-huisbladen. Dit is het voorstel voor het uit te voeren onderzoek naar de milieueffecten. Aansluitend vindt 25 januari in Enspijk de inloopavond plaats. Tussen 19 en 21u kunt u binnenlopen bij Boerengoed Enspijk Hoevenseweg 5 en uw vragen stellen.


Meer info op defensie.nl/pijpleiding of zie PDF hieronder.vooraankondiging cNRD
.pdf
Download PDF • 219KB

50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page