top of page
DIJKVERSTERKING
Het project  (laatst aangepast 13-03-2022)

Er staat inmiddels een tijdelijk wit gebouw vlak voor de ingang van Haaften, vlakbij de overnachtingshaven.  Dit gebouw is van de Graaf Reinaldalliantie en is bestemd voor werkvoorbereiding, informatiecentrum ter voorlichting burgers en het schuilen van werklieden. Het blijft daar 4 jaar en wordt daarna weer afgebroken.  Het informatiecentrum is bereikbaar vanaf de Graaf Karelweg en vervolgens direct rechtdoor door de poort.

Vanaf maandag 28 februari 2022 wordt de zogenaamde tuimelkade naast de weg bij de Kerkewaard verhoogd. Ook wordt de bekleding vervangen. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot 1 mei 2022. Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, is de Waalbandijk voor doorgaand verkeer tussen Waalbandijk nr. 60 en nr. 317. Direct ten noorden van nr. 317 wordt de weg daarom volledig afgesloten. De overnachtingshaven en Waalbandijk 60 blijven bereikbaar vanaf de Hertog Karelweg. Volg hiervoor de borden. Doorgaand verkeer naar nr. 317 en verder wordt omgeleid via de Dreef en de Molenstraat. Volg hiervoor de borden met de omleidingsroute.

Onderaan de pagina de laatste berichten van de facebook pagina van Dijkversterking Gorinchem-Tiel.

Tevens beschikbaar zijn de gegevens over de informatiebijeenkomst van

1 maart 2022:

* De slides in pdf formaat (klik hier voor slides in pdf)

* De gehele opgenomen presentatie (klik hier voor YouTube video)

* De openstaande vragen (klik hier voor antwoorden van Len van den Heuvel (Gralliantie)

Schermafbeelding 2022-02-09 om 19.18.00.png
PHOTO-2022-01-17-22-22-47.jpg

Er is een speciale BouwApp voor de dijkversterking. Links een beeld hoe die eruit ziet en rechts een knop met de link om deze te downloaden.

U kunt de diverse nieuwsbrieven van de alliantie hier inzien.

U kunt de Alliantie bereiken via de omgevingsmanager Len van den Heuvel:

  • Projectplan Waterwet, voor extra informatie over het ontwerp van de dijk en de effecten van de nieuwe dijk en de werkzaamheden:

bottom of page