top of page

KERNAGENDA

4 - Recreatie & Ontspanning en Activiteiten (laatst aangepast 28-02-2024)

 

Een kleine up-date (maart 2024):

Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurt op het gebied van recreatie en activiteiten?

Op nummer 1 op de kernagenda stond: De Burcht bruisender maken; meer activiteiten voor jong en oud. Wat is er veel gebeurd op dit gebied! Het team van De Burcht heeft samen met de gemeente, met Welzijn West Betuwe, Kom in kracht, de Oranjevereniging, Mooi Haaften en met vele vrijwilligers van de Burcht een bruisende plek gemaakt met activiteiten voor jong en oud. Inmiddels is er een groep vrijwilligers gestart met het organiseren van activiteiten speciaal voor kinderen en een groep vrijwilligers organiseert iedere maand een leuke activiteit voor ouderen. Maar daarnaast gebeurt er nog veel meer!

 

Hier zomaar een greep uit het gevarieerde aanbod:  

 • Lazy Sunday

 • (Kinder)bingo

 • Kids lab

 • Ouderenactiviteiten

 • Iedere maand een kroegavond

 • Muziekavonden

 • Werelds koken

 • Taal café

 • Iedere woensdag koffiehuis

 • Odensehuis

 • Ouder kind café

 • Kerstmarkt

 • Sinterklaasfeest

 • Apenkooien voor volwassenen

 • En nog veel meer!

Een mooie en positieve groei! Op dit moment wordt er gewerkt aan een plan voor het kernenbudget aan te spreken om de Burcht nog bruisender te maken en te houden.

Op nummer twee stond het realiseren van een zwemplas in de Crobsche Waard. Een werkgroep heeft hier samen met de Gemeente onderzoek naar gedaan. Vanuit diverse externe partijen is hierover een negatief advies gegeven. Helaas gaat dit punt daarom van de kernagenda af.

Op nummer drie stond: een ontmoetingsplek voor jongeren. Er is contact gelegd met Conect2jeugd en inmiddels is er iedere maandagavond een ontmoetingsavond speciaal voor de jeugd. Ook blijven we, samen met de gemeente, contact zoeken met de jeugd uit Haaften, inventariseren we hun wensen en gaan we met ze in gesprek over wat zij nodig hebben in het dorp.

Vanuit veel kinderen is de vraag of er ergens een trapveld gerealiseerd kan worden waar de jeugd lekker kan voetballen. We zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken en willen een werkgroep starten voor het herinrichten van ’t Kempke. We zijn opzoek naar mensen die deze werkgroep kunnen vormen, willen meedenken en kunnen helpen bij de herinrichting. Zonder vrijwilligers kunnen we niet, dus lijkt het je leuk om mee te helpen t Kempke mooier te maken? Of wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren bij het organiseren van activiteiten? Meldt je dan aan via Mooi Haaften.

Juli 2022

 

In de top 3 staan:

1 - De Burcht bruisender maken: meer activiteiten voor jong en oud

2 - Zwemplas 

3 - Ontmoetingsplek voor jongeren

Stap 1: Er is een activiteiten werkgroep gevormd middels een afvaardiging van de Burcht van Haeften, Mooi Haaften & Oranjevereniging Haaften die 1 keer per kwartaal samen komen. De activiteiten worden gedeeld op de website en in de nieuwsbrief. Aanvulling vanuit andere verenigingen of inwoners zijn welkom.

Er staat een eerste gesprek gepland na de zomer met de jongerenwerker en de jeugd uit Haaften om de wensen te bespreken m.b.t een Jongerenontmoetingsplek. 

Stap 2: Activiteiten plannen voor verschillende doelgroepen. En pro actief informeren en communiceren met alle Haaftenaren.

Parallel hieraan gaan we een aparte werkgroep vormen die zich in hard wil gaan maken voor het toegankelijk maken van zwemwater voor Haaften. In juli heeft het eerste verkennende gesprek plaats gevonden tussen Mooi Haaften en de gemeente. Na de zomervakantie zal er een 2e gesprek plaats vinden waar ook Stichting Beheer Natuur & Landschap bij zal aansluiten. Om de huidige opties en mogelijkheden te onderzoeken. Wil je een bijdrage leveren aan de werkgroep Zwemplas Crobsche Waard Haaften, stuur ons dan een mail.

Ben je geïnteresseerd om in een van de twee groepen een bijdrage te leveren? Of heb je een vraag/opmerking? Stuur Marijke Mans een mail op activiteiten@mooihaaften.nl .

Kernagenda-2022-juli-Definitief1024_6.jpg
bottom of page