top of page
VERENIGINGEN
Haaftensch Mannenkoor

In hetzelfde jaar als dat de eerste verkeersbrug is geopend is het Haaftensch Mannenkoor opgericht. Op 2 september 1933 om precies te zijn vond oprichting plaats van het Haaftensch Mannenkoor. De opening van de (eerste) verkeersbrug was op 18 november van datzelfde jaar. Diverse dirigenten hebben het koor gedirigeerd. Sinds 1 januari 1978 wordt het Haaftensch Mannenkoor gedirigeerd door Herman van Iterson. En dit met nog evenveel enthousiasme als altijd, ja mogelijk met nog meer enthousiasme. Doordat je al  een lange tijd samenwerkt, raak je zo op elkaar ingespeeld dat je nu nummers kan zingen die je in de begin periode absoluut niet aan durfde te raken.

 

Het repertoire bestaat uit voornamelijk geestelijke liederen. Deze liederen worden bijna allemaal à capella (zonder begeleiding) gezongen. Doordat we à capella zingen is de verstaanbaarheid van het Haaftensch Mannenkoor dan ook een begrip. De leden van het Haaftensch Mannenkoor komen uit Haaften en omgeving. Zo zijn er leden die komen uit Leerdam, Geldermalsen, Deil, Herwijnen, Hellouw, Beesd, Opijnen, Asperen, Waardenburg, Tuil, ja zelfs uit Zaltbommel (je bent per slot van rekening zo de brug over) Door de warme onderlinge band tussen leden en dirigent is de sfeer goed en ontspannen. Menig nieuw lid erkent dat ook en leden die al langer lid zijn zullen dit zeker bevestigen. Haaftensch Mannenkoor heeft diverse keren per jaar een optreden. Deze optredens vinden veelal plaats in kerken en verzorgingshuizen. We komen in plaasten in de regio maar ook ver daarbuiten. Elk voorjaar organiseren we een zangavond in Haaften. Het Haaftensch Mannenkoor bestaat uit ruim 40 zangers.


Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zingt u graag, maar weet u niet of een mannenkoor iets voor u is, kom dan gerust eens vrijblijvend langs. De ervaring leert dat als men maar éénmaal geweest is en de sfeer geproefd heeft men dikwijls graag blijft terugkomen.


Voor meer informatie zie de website www.haaftenschmannenkoor.nl

bottom of page