top of page
Search

Ontwerpbestemmingsplan Centrum Haaften ter inzage

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan van Haaften Centrum ligt vanaf 20 december voor zes weken ter inzage. Dit wordt gepubliceerd in het Kontakt en in het Gemeenteblad op www.officielebekendmakingen.nl. Een bestemmingsplan geeft aan hoe de grond gebruikt mag worden en gebouwd mag worden. Het bestemmingsplan bepaalt dus of op een bepaalde locatie bijvoorbeeld een sportcomplex is toegestaan of woningen.

 

Het bestemmingsplan richt zich op de locatie Dorpshuisstraat-Honekeskamp-Nelekeskamp en de locatie Schoolstraat. In het verleden stonden hier een dorpshuis, twee scholen en een sporthal. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om woningen te bouwen en parkeerplaatsen aan te leggen binnen het gebied. Ook waterberging wordt er mogelijk gemaakt.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt online ter inzage en op het gemeentehuis van 20 december 2023 t/m 30 januari 2024. U kunt tijdens deze periode de stukken bekijken. Tijdens deze periode kunt u ook een zienswijze indienen. Met een zienswijze geeft u een formele reactie op een plan of besluit dat de gemeente wil nemen. Kijk voor de manier waarop dit moet naar de officiële publicatie in het Kontakt. Daar staat uitgelegd hoe u de stukken kunt bekijken en hoe u een zienswijze kunt indienen.

 

Plan 2021 aangepast

In december 2021 heeft is de gemeente al een plan voor Haaften Centrum laten zien. Het plan is op basis van opmerkingen van bewoners aangepast. Zo is bijvoorbeeld het appartementencomplex aan de noordzijde in Honekeskamp-Nelekeskamp vervangen door twee rijtjes sociale huurrijwoningen. Ook moest er meer ruimte komen voor waterberging wat heeft gezorgd voor aanpassingen aan het plan. Nu kunnen de woningen worden ontworpen en de aanleg van wegen worden voorbereid. Als alles goed gaat kan eind 2025 begonnen worden met de start bouw.134 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page